0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second

De derde nacompetitie wedstrijd van Borhave in de eerste divisie was het uitgestelde duel met Fortissimo. Het was de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de tussenstand. Een strijd tussen twee ploegen met ambitie en kwaliteit maar het was ook een harde wedstrijd tussen twee ploegen die tot het uiterste wilden gaan.

Beide ploegen weten dat de titel in de nacompetitie normaal gesproken naar een van hen zal gaan. De winnaar creëert een sterke uitgangspositie voor het tweede deel van de nacompetitie die voor beiden nog bestaat uit één thuis-  en twee uitwedstrijden.

Fortissimo nam de regie

De wedstrijd kende een stormachtige start, binnen 4 minuten stond er 3-3 op het scorebord. Dat alles in een oorverdovende herrie voor en door een zeer betrokken publiek. Hierna was het Fortissimo dat de regie in de wedstrijd in handen nam. Het team van coach Kees Boomhouwer wist een voorsprong te nemen en liep weg naar een 7-12 tussenstand halverwege de eerste helft. Na deze fase nam coach Louis Degen van Borhave een time-out waarin hij enkele tactische omzettingen deed. Het resultaat van de omzettingen was het volledig kantelen van de wedstrijd. Fortissimo wist gedurende ruim 13 minuten niet te scoren. Borhave trok in die fase de stand weer gelijk naar 12-12. In het restant van de eerste helft kwamen beide ploegen nog één keer tot scoren waardoor de ruststand 13-13 was.

Tweede helft Borhave start sterk

In de tweede helft wisten de Bornse dames goed te starten. Ze namen een voorsprong van 3 doelpunten, een marge die lange tijd intact bleef. Beide ploegen bleven strijden om elke bal.

Het was een echte wedstrijd waarin met veel inzet gespeeld werd, beide ploegen lieten soms oogstrelend mooie combinaties zien. In een wedstrijd waarin verbaal communiceren uiterst moeilijk was, wisten de speelsters elkaar vaak blindelings te vinden. In de laatste 10 minuten kwam Borhave zelfs op een voorsprong van 5 doelpunten. In een uiterst hectische slotfase werd die voorsprong gereduceerd tot twee. De eindstand was 31-29. Jammer dat in de laatste 20 seconden een harde verdedigende actie van Eline Legtenberg ten opzichte van Wendy Smits en de reactie van de laatste daarop, uitmondde in twee directe rode kaarten. Dat paste in de hectiek van de laatste minuten maar niet in de aard van de wedstrijd. Het was hard maar met respect, hoewel de coach  van Fortissimo helaas soms verbale grenzen overschreed. Borhave heeft nu 3 punten voorsprong op Fortissimo met nog 3 wedstrijden te gaan.

De volgende wedstrijd voor Borhave is op 12 april in Cothen tegen Fortissimo, daarin kan al een beslissing vallen. De volgende (en laatste) thuiswedstrijd in de nacompetitie vindt plaats op dinsdag 14 april ’s avonds om 20.15 uur, Borhave – PSV.

Ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %