0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

Vandaag vond in Cothen (Utrecht) voor Borhave het vierde nacompetitie duel in de eerste divisie plaats Fortissimo-Borhave. In dit duel stonden de twee voornaamste kanshebbers op de titel in de nacompetitie tegenover elkaar. Het werd zoals verwacht een spannend duel.

Fortissimo begon iets sterker

De wedstrijd kende een stroeve start, het duurde ruim 3 minuten voor het eerste doelpunt genoteerd kon worden. De 1-0 voor Fortissimo die binnen een minuut door Borhave werd gecompenseerd 1-1. Via 2-2 nam Fortissimo een 4-2 voorsprong. De voorsprong werd weer geneutraliseerd en het werd ook nog 5-5. Hierna nam Borhave het initiatief over, het team liep langzaamaan uit naar een 7-10 tussenstand. Fortissimo wist deze weer te compenseren naar 10-10 en na enkele keren stuivertje wisselen in de stand werd de rust bereikt bij een 13-14 stand in het voordeel van Borhave.

Tweede helft lang in balans maar beslist tijdens een tijdstraf

In de tweede helft wist gedurende de eerste 25 minuten geen der ploegen verder dan 1 doelpunt voorsprong te nemen, de wedstrijd was volledig in balans. Het werd een thriller.

Op 22-22 na 23 minuten kreeg de keepster van Borhave een 2 minuten tijdstraf, de reden was niet geheel duidelijk. Aangezien alle teams van Borhave nog competitieverplichtingen hadden was er geen reservedoelverdediger aanwezig. Het doel werd gedurende 2 minuten verdedigd door veldspeelster Lotte Grashof, Ze kon niet voorkomen dat Fortissimo in die periode een voorsprong nam van 2 doelpunten 25-23. Dit bleek achteraf beslissend. In de resterende 5 minuten bleef het verschil gehandhaafd. De eindstand was 27-25.

Door de winst is Fortissimo Borhave tot op 1 punt genaderd in de ranglijst. Aangezien PSV zaterdagavond van Bevo won heeft die ploeg nu 2 punten achterstand op Borhave.

Dinsdag aanstaande om 20.15 uur zal PSV in Borne aantreden en woensdag speelt Fortissimo uit in Panningen tegen het reeds kansloze BEVO. Komend zaterdag 18 april zal de nacompetitie in de eerste divisie worden afgerond met de wedstrijden Bevo – Borhave en PSV – Fortissimo. Borhave heeft op dit moment de beste uitgangspositie, maar kan zich geen uitglijder veroorloven Fortissimo en PSV hebben beiden Borhave nog volledig in het vizier.

De volgende (en laatste) thuiswedstrijd in de nacompetitie vindt plaats op dinsdag 14 april ’s avonds om 20.15 uur, Borhave – PSV.

Ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %