Zaterdagavond traden de handbalsters van Borhave aan in Haarle voor de wedstrijd tegen Nieuw Heeten. Bijna een thuiswedstrijd. qua afstand.

Nieuw Heeten maakt een moeizaam seizoen door als promovendus, en staat op een degradatieplaats. Het thuisduel was ruim gewonnen met 30-19, maar de tegenstander heeft zich nog lang niet neergelegd bij een mogelijke degradatie. Helaas voor hen wilde de Bornse tegenstander absoluut winnen om zich weer terug te vechten naar de bovenste regionen van de ranglijst.

Gedreven ging de ploeg die het zonder de zieke coach Louis Degen moest stellen van start en nam het initiatief om het niet meer uit handen te geven. Bij 2-4 na 5 minuten was het eerste gaatje geslagen en dat werd niet meer uit handen gegeven. Ook zonder Bernice Hesselink die dinsdag in het bekerduel tegen DSVD een dubbele armbreuk opliep speelde Borhave een prima wedstrijd.

Gestaag bouwden de speelsters de voorsprong uit, er werd echt goed en gedreven gespeeld. Bij rust stond een 12-22 stand op het scorebord. Een prachtig uitgangspunt voor een 40 doelpunten wedstrijd!

Na de rust was het beeld identiek. Borhave bleef op koers voor een monsterscore en liet de dames van Nieuw Heeten geen kans op herstel. Inge Buitelaar droeg in de 2e helft haar deel in de score bij door 5 doelpunten te maken vanaf de cirkel.

Bij het eindsignaal stond een stand van 22-40 op het scorebord. Deze overwinning werd terecht gevierd omdat het een prima wedstrijd was, waarin ze eindelijk zonder de beruchte “dip” speelden. Na deze overwinning is de 4e plaats in de competitie weer voor Borhave.

Borhave speelt zaterdag 21 december om 19.30 uur in Etten-Leur tegen Internos.

Dit kalenderjaar spelen de Bornse speelsters geen thuiswedstrijden meer.

(ingezonden door Marcel Varenhorst)