0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

Het Jeugdkamp was weer intensief en fijn voor jeugd en leiding
Borhave was van 1 tot en met 3 juli met 60 jeugdleden op kamp bij De Langenberg in Rijssen.
Met een groep in leeftijd variërend van 7 tot 16 jaar was er weer een mooi gemengde groep deelnemers. Ondanks het groeizame Nederlandse weer.

Voor een aantal van de jongste deelnemers was het de eerste keer dat ze op kamp gingen en dat was spannend…. vermoeiend en voor herhaling vatbaar.
Vrijdag om 17.30 uur was het vertrek vanaf sporthal ’t Wooldrik. De deelnemers werden in colonne door ouders naar Rijssen gebracht. De ingrediënten voor de High-Tea die thuis voorbereid was werden in klaargezet waarna de slaapplaatsen ingericht konden worden, soms met hulp van de ouders. Nadat de ouders nog een iets gedronken hadden kon er afscheid genomen worden. Dat was niet voor iedereen gemakkelijk. Even wennen en de omgeving verkennen en daarna kon de aanval op de lekkernijen van de high tea plaats vinden. Het smaakte uitstekend, Dank ouders en kinderen!
Vrijdagavond nog een speurtocht door het natte bos. En daarna nog even uitrazen alvorens er geslapen kon worden. Voor de 4 jongens en 8 meisjes die zaterdag naar het Nederlands kampioenschap Beachhandbal zouden gaan was het de bedoeling dat er snel geslapen zou gaan worden. Dat lukte deels. Op de kamers van de jongste jeugd bleef het lang onrustig al ging de weddenschap van een meisje dat ze helemaal niet zou slapen op het kamp voor haar al de eerste nacht verloren, al scheelde dat niet veel….
Zaterdag was het zeskamp dag, Nadat de beachspelers om half negen waren vertrokken kon de rest rustiger wakker worden. Een aantal van de allerjongste Borhave leden kwamen zaterdag een dagje snuffelen aan het kamp, die zien we komende jaren zeker weer terug. Een ontbijt rond half tien en daarna de zeskamp. Er stonden een aantal mooie zeskamp attracties opgesteld met waterglijbaan en zeepbanen. Voor het nathouden daarvan was natuurlijke ondersteuning geregeld, regelmatige buien verstoorden het spel voor een deel, maar wij hadden genoeg eigen zonnetjes meegenomen. Zo af en toe moest er geschuild worden maar de spelvreugde was er niet minder om. Na de lunch was het opstarten even lastig omdat de vaak natte kleding koud aanvoelde maar ook dat bleek niet echt een probleem. De Barbecue werd ’s avonds verslonden waarna nog een bingo en een kampvuur volgden. Met spelletjes en Duitsland – Italië op TV keerde de rust langzaam terug. Stapsgewijs gingen de kinderen slapen, het was nu snel rustig.
De zondag staat na het ontbijt altijd in het teken van schoon maken en opruimen, dat is noodzakelijk na de invasie van snoep, koekjes, Chips etc. En net toen alles schoon was… regen! Dus was de grote zaal weer nodig, Na de ergste buien kwam de zon weer terug, er werd volleybal en voetbal gespeeld en het springkussen raakte weer vol.
Na weer een bui kond er geschuild worden onder een reusachtige paraplu

Natuurlijk nog een groepsfoto en daarna waren de ouders er al snel.

e7c936d6a4f7477db8505890f693f808De Leiding dit weekend: Dames selectie: Cynthia Snippert, Tara Grashof, Eline Legtenberg, Maaike van den Neuwboer, Chantal Berlauwt, Bernice Hesselink, Elke Peters, Ilse Legtenberg, Moud Vlaskamp en Afton Groener, de keukenstaf: Linda Sonder en Karin

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %