0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Zondagmiddag 14 december, op het programma in de eerste divisie van het Nederlands Handbalverbond staat de Derby tussen Borhave en Bentelo. Anders dan de ranglijst doet vermoeden zijn dit twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Bentelo heeft de competitiestart verprutst maar presteert nu weer naar behoren.

De wedstrijd begint vlot beide ploegen scoren, maar vanaf de 1-1 vergeten de Bornse dames kansen af te ronden, waardoor Bentelo weg weet te lopen naar  1-3. De wedstrijd komt op gang en Borhave hervindt zichzelf en trekt voorbij naar een 6-4 tussenstand na een kwartier spelen.

Hierna is de wedstrijd weer in balans, en beide teams missen veel te veel en de doelverdedigers stoppen veel. De ruststand is 11-10 een goede afspiegeling van het duel waar geen ploeg de overhand krijgt.

Na rust geen verandering maar Bentelo scoort en brengt de stand weer in evenwicht. Weer loopt de uitploeg enigszins weg, bij 14-17 na 10 minuten is het maximale verschil tussen beide ploegen bereikt. Borhave lijkt rijp voor de sloop. Niet voor het eerst dit seizoen geven de Bornse dames blijk van een ijzersterke onverzettelijk instelling. Het team laat niet los, in een zeer rommelig verlopen tweede helft weten de dames de stand weer gelijk te krijgen en op 18-18 is dat het geval.

Dit duel kende geen bovenliggende ploeg, de gelukkigste zou winnen. Even leek Borhave de gelukkigste te zijn toen het team 1 minuut voor tijd de 22-21 scoorde. Door een treffer van Bentelo kwam de terechte eindstand van 22-22 op het scorebord. Aangezien Quintus dat  de tweede plaats met Borhave deelde thuis verloor, staat het Bornse team ondanks puntverlies nu alleen op de 2e plaats in de rangschikking.

Volgende week vind het laatste duel van dit jaar plaats, dan moeten de Bornse dames in Cothen aantreden tegen Fortissimo. De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 4 januari 2015 om 14.00 uur. Op die dag staat de wedstrijd tegen WPK Westlandia (Naaldwijk) op het programma.

ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %