0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Dames Borhave winnen overtuigend in Den Haag

Bornse handbalsters maken verschil in tweede helft 20-28

Met de, voor Borhave, verre uitwedstrijd tegen eredivisiedegradant Hellas stond er al op de tweede speeldag een graadmeter voor beide teams op het programma. Hoe zijn beide teams de zomer doorgekomen? Hellas moest onverwacht afscheid nemen van de eredivisie. Borhave was de nummer 2 en winnaar van de nacompetitie in de eerste divisie vorig seizoen. Beide teams hadden de eerste speelronde overtuigend gewonnen.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang, de teams scoorden over en weer en halverwege de eerste helft waren er slechts 10 treffers bij een 6-4 tussenstand. Ook in het verdere verloop van de eerste helft bleven de doelpunten uiterst schaars. De ruststand was veelzeggend, 9-9. Een duel waarin de verdediging de overhand had. Voorbeeld hiervan is de door Borhave doelvrouw Cynthia Snippert gestopte strafworp in de laatste seconden van de eerste helft.

In de tweede helft was het beeld lang vergelijkbaar met de eerste helft van de wedstrijd. Na 10 minuten was het 15-16, maar gaandeweg wist Borhave het initiatief te nemen. Daarin was het weer de verdediging die het verschil wist te maken. Borhave wist in die fase de voorsprong te vergroten van 15-16 naar 15-22 na 21 minuten, dit was een beslissende voorsprong.

In het vervolg wist Hellas nog terug te komen tot 20-24 met nog 4 minuten te gaan, maar daarmee was de koek ook op. Borhave wist in het restant van de wedstrijd nog 4 keer te scoren en ook de nog net 14-jarige tweede doelvrouw Danique Trooster wist een strafworp te keren.

Een mooie uitslag en in deze omvang niet verwacht.

Met deze uitslag nestelt Borhave zich weer in de top van de eerste divisie.

Dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %