0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

De achtste finale bekerontmoeting van de dames van Borhave tegen Handbal Venlo werd dinsdagavond in een goed gevulde sporthal ’t Wooldrik in Borne een echte bekerkraker. Een herboren Borns team nam vanaf de start het initiatief en nam in de eerste helft een voorsprong die varieerde tussen 1 en 3 doelpunten, aan het eind van de eerste helft hervond de tegenstander zich weer. Venlo wist vooral veelvuldig te scoren via de cirkelspelers die voor Borhave een ware plaag vormden. Bij 11-11 4 minuten voor de rust was alles weer open. En Venlo leek via 11-12 zelf door te drukken, dat werd echter door een sterk Borhave collectief voorkomen. Het was een mooie, spannende strijd waarin Borhave alsnog met een voorsprong (14-13) kon gaan rusten.

Na de pauze zag het team van Borhave wederom kans weg te lopen van de tegenstander. In de eerste 10 minuten liep men weg naar een voorsprong van 5 doelpunten op 19-14. Bij deze stand ging het publiek echt geloven in een verlenging van het bekeravontuur en een herhaling van 2013, dat bleek echter te vroeg. De relatief smalle basis van Borhave kon het, met 2 langdurig geblesseerde spelers, niet meer bolwerken. En mede naar aanleiding van een tijdstraf kwam de tegenstander snel dichterbij. In korte tijd (4 minuten) wist de tegenstander het gat te dichten, en vervolgens weg te lopen naar een 19-22 tussenstand.

Borhave wist nogmaals terug te vechten en kwam terug tot 21-22 met nog 10 minuten te gaan. Helaas voor het team van Louis Degen de wedstrijd wilde niet nogmaals kantelen. Verder dan tot op 1 doelpunt liet Handbal Venlo de tegenstander niet meer komen. Eindstand 24-25, een draagbaar verlies. Maar niet noodzakelijk Borhave was gelijkwaardig aan de tegenstander, deze had echter meer mogelijkheden om het centrum door te wisselen.

(dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %