Oud voorzitter Jan KleinmanHeden bereikte ons het bericht dat Jan Kleinman, onze voorzitter in de jaren 70, is overleden.

Jan was altijd een sociaal bewogen man, die verschillende hobby’s had. Naast dat hij jaren voorzitter is geweest van onze vereniging, mocht hij ook graag schrijven in het dialect, ook kon hij goed zingen waarbij hij zichzelf begeleide op de gitaar. Wat “oudere” leden zullen zich kunnen herinneren dat hij dit o.a. ook deed op feestavonden van de vereniging of tijdens de verschillende jeugdkampen die hij van de vereniging bezocht. In 1995 heeft hij ook ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Borhave een “clublied” geschreven, welk gebaseerd was op het destijds bekende lied “An der Nordseekuste” van de Dubliners.

Samen met andere bestuursleden en vrijwilligers uit die jaren heeft hij de basis gelegd voor onze vereniging. Een leuke anekdote uit de tijd van zijn voorzitterschap was dat hij zondags maar niet naar de eerste teams kwam kijken. Het bleek dat de eerste teams altijd hun thuiswedstrijd verloren als hij kwam kijken.

Ook zijn vrouw Betsie, heeft jaren deel uitgemaakt van de jeugdcommissie en begeleide verschillende jeugdteams. In 2010 mochten we genoegen hebben dat hij, ondanks een wat slechtere gezondheid, op ons feest ter ere van ons 40 jarig bestaan aanwezig was.

Borhave en Borne verliest in hem een markante persoonlijkheid.

Wij wensen zijn vrouw Betsie en kinderen sterkte toe bij dit grote verlies.

Bestuur HV Borhave.