0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

Borhave viert kampioenschap, ook winst in laatste duel 28-27
Borhave kende een mislukte eerste fase van de laatste thuiswedstrijd. Naderhand wist het kampioensteam van Borhave ook de thuiswedstrijd tegen Fortissimo winnend af te sluiten. Met die winst kon niets een geslaagde kampioenshuldiging in de weg de weg staan. De dames zullen volgend jaar hun kwaliteiten testen op het hoogste nationale niveau, de eredivisie!.

De eerste fase van de wedstrijd was voor FortissimoDSC_0180
De thuisploeg begon slecht aan de wedstrijd, door allerlei verstorende elementen liepen ze vanaf de eerste seconde achter de feiten aan. Binnen de 4 minuten keek de ploeg tegen een 0-4 achterstand aan. Het werd even stil in de volle sporthal ’t Wooldrik in Borne. Ook na de eerste Bornse treffer, gemaakt door Sophie Oosterbroek, was het “lek” nog niet boven. Via 1-6 en 3-8, na 10 minuten, wist de thuisploeg zich langzamerhand weer op te richten. De achterstand liep niet op en het spel zag er weer beter verzorgd uit. Maar pas bij 5-11 kwam de echte kentering, eerst trok het team bij naar 8-11, en via 10-12 kwam de wedstrijd op slag van rust weer in balans bij een 13-13 stand.

Na rust (13-13) sloeg de balans door naar de thuisploeg.
Direct na de rust nam Borhave voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong via Ilse legtenberg. Daarna liep het team vlot weg naar een 18-14 voorsprong. Bij de 18
e Borhave treffer kreeg Amy Oostveen een rode kaart vanwege een overtreding op een doorgebroken (break-out) speelster. Dat was een forse aderlating voor Fortissimo. Ondanks het gemis van Amy wilden de dames uit Cothen de handdoek niet gooien. Ze wisten, ook in het zadel geholpen door een wat dalende scherpte van Borhave, weer terug te komen in de wedstrijd. Bij 26-26 met nog 8 minuten te gaan was de stand weer in evenwicht. Het werd nog 27-27 voordat de thuisploeg uiteindelijk met 28-27 de overwinning naar zich toetrok.

Borhave neemt afscheid van hoofdsponsor Gullimex DSC_0095
Na het laatste fluitsignaal kon het kampioenschap uitbundig gevierd worden, maar niet nadat er waardig afscheid genomen werd van sponsor Gullimex, het bedrijf was 23 jaar als hoofdsponsor verbonden aan de Bornhave dames. De oud-eigenaar dhr. W. Geul werd benoemd tot lid van verdienste van de vereniging.

Kampioensfeest in het sportcafé
Na het in ontvangst nemen va alle felicitaties konden de dames zich prepareren voor het grote feest dat in het sportcafé bij de sporthal gevierd werd. Met een band én een disco, hapjes en drankjes kon dit geweldige en ook voor de vereniging unieke seizoen feestelijk afgerond worden. Samen met de dames is ook het herenteam kampioen. Het meisjes D1 team strijd nog voor het kampioenschap, maar die zijn nog niet zeker va de titel.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %