0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second
Foto: Herman Zandhuis

VOC uit Amsterdam is de regerend Nederlands kampioen en heeft een sterke talentvolle ploeg met veel speelsters uit de Nederlandse handbal academie en een aantal ervaren spelers die de lijnen uit kunnen zetten. Borhave bood in deze doelpuntrijke wedstrijd uitstekend partij maar kon niet verhinderen dat de gasten vanaf de start een voorsprong namen.

Foto: Herman Zandhuis

Tot 4-4 na 7 minuten was er een zekere gelijkwaardigheid, hierna namen de gasten vlot afstand tijdens een tijdstraf van Borhave. De versnelling was uiterst effectief en VOC liep weg naar 4-9, dat was puur klasse van de Amsterdamse ploeg. Borhave wilde zich niet gewonnen geven en kwam terug tot op 2 doelpunten 10-12 na 18 minuten.. Het Bornse spel was in die fase dwingend, de wedstrijd leek open. De ruststand was 17-20, de wedstrijd dus nog niet beslist.

Na de rust bleef de wedstrijd redelijk in balans en de afstand varieerde tussen twee en vier doelpunten. Halverwege was het verschil vier doelpunten 24-28. In het laatste kwart konden de gasten gewoon doordrukken waardoor het verschil alsnog opliep tot 10 doelpunten, dat was niet geheel in overeenstemming met de onderlinge verhoudingen in het veld. VOC maakte vooral goed en effectief gebruik van de aan Borhave toebedeelde tijdstraffen, Borhave kreeg 5 tijdstraffen. Maar VOC was gewoon ook vaardiger, de speelsters lieten regelmatig prachtig handbal zien en de ploeg heeft een brede selectie. Dat was ook vandaag zichtbaar.

Zaterdag 16 februari 20.45 uur speelt Borhave in Voorhout tegen Foreholte. Vervolgens zaterdag 23 februari om 19.00 uur de thuis wedstrijd én derby tegen DSVD in sporthal ’t Wooldrik in Borne

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %