0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

Borhave begint stroef aan nacompetitie maar stelt punt in laatste seconde veilig.
De eerste wedstrijd in de nacompetitie had niets weg van carnaval, het leek op Halloween in Emmen. Een gedreven E&O wilde persé een goed resultaat behalen thuis tegen Borhave, de gasten konden daar lange tijd niet het passende antwoord op vinden. Borhave was vooral tegenstander van zichzelf, de verdediging was te passief en aanvallend ging er te veel mis. Dat ook E&O veel miste en body tekort kwam is een feit. Door deze ingrediënten kon zich een meer spannend dan mooi duel ontwikkelen waarin E&O lange tijd dacht overwinnaar te kunnen worden.
E&O startte goed, de ploeg liep eenvoudig weg naar 3-0 waarna Borhave pareerde tot 3-3 na 6 minuten. Weer liep E&O weg nu naar 8-3, in een periode waarin Borhave slordig speelde en afsloot. Hierna was het een tijdje gelijkwaardig. Borhave trok weer bij naar 12-10, 2 minuten voor rust. Wederom rommelde Borhave en wist E&O nog twee keer te scoren waardoor de ruststand 14-10 was, onnodig maar niet onterecht.

Tweede helft ook gelijkwaardig
De tweede helft leek zich in het begin gelijkwaardig aan de eerste te ontwikkelen. Borhave bleef missen, en kwam op voorhand niet dichterbij. Gaandeweg ging het voor de gasten iets minder slecht waardoor na ruim 9 minuten een gelijke stand op het scorebord stond, 16-16. Borhave nam zelfs een voorsprong 16-17, maar die duurde kort. De thriller ontwikkelde zich. E&O liep weg naar 20-18 maar 8 minuten voor tijd was het weer gelijk 20-20. Borhave kwam op 6½ minuut voor tijd zelfs op voorsprong 21-22, tijd om door te drukken? Nee vandaag niet. E&O nam weer over en liep weg naar 25-23, 50 seconden voor het einde.

Foto: Tina Kolthof

Matchwinner en topscorer met 6 treffers
Na een time out wisten de gasten alsnog twee keer te scoren via Eva Seiger. Het laatste doelpunt uit een vrije worp 4 seconden voor tijd. Beide ploegen mochten blij zijn met het resultaat, al dacht E&O de overwinning binnen te hebben.

Borhave speelt de komende drie zondagen thuis in Borne, eerste tegenstander is Kwiek zondag 5 maart om 13.15 uur. Vervolgens op 12 maart om 13.oo uur, tegen V&L en daarna op 26 maart om 13.00 uur tegen E&O. Tussendoor nog op 7 maart de kwartfinale in de beker, om 19.30 uur in Raalte tegen Kwiek.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %