0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second
Foto: Eigen foto

Afgelopen weekend heeft Borhave dames A1 een fantastische prestatie neergezet op het NK Beachhandbal in Biddinghuizen: met de FairPlay-prijs eindigen op de derde plek! De weg naar de gewonnen troostfinale was niet eenvoudig. Voor de heren A verliep het toernooi minder soepel. Zij eindigden op de 7de plaatst.

De zaterdag begonnen de dames A moeizaam in de poulefase: er werd verloren van Handbalschool Rijnmond en ook nipt van Beach-Even-Anders (BEA).  De laatste poule partij werd met ruime cijfers gewonnen van Jahn II.  Hierdoor eindigde Borhave Dames A1 op de 3e plek in poule B en werd de volgende dag in de kwartfinales gekruist tegen regerend landskampioen VZV. Met zeer gretig spel won Borhave A1 met 2-0 in sets: 24-22 en 18-17 (beslissing na Golden Goal).

In de halve finale was wederom BEA de tegenstander. Hierbij moesten Shoot-Outs de beslissing brengen. Helaas werden bij twee piro’s slechts 1 punt gerekend en liep BEA uit naar een niet in te lopen 5-2 voorsprong. BEA dus door naar de finale en zij werden uiteindelijk NL-kampioen ten koste van ZAP.

Borhave restte de troostfinale tegen Combinatie’64 en beschikte nog over 8 speel fitte spelers. Noodgedwongen moest er gekozen worden voor een ander spelconcept: spelen met 2 runners en telkens een specialist die of vanuit het midden kwam of vanaf de wisselkant. De eerste set pakte dit goed uit en werd gewonnen. De 2e ging echter naar het team uit Losser. Het kwam wederom op Shoot-Outs aan. Dit keer trok Borhave aan het langste eind (5-4) en werd de 3e plek in de wacht gesleept!

Een knappe teamprestatie om met het sportief beste spel bij de beste drie teams van Nederland te eindigen. Zowel onze keepers als de verdedigers en aanvallers hebben het als team fantastisch gedaan.

Bij de heren A verliep het eindtoernooi minder. In de eerste wedstrijd werd Achilles Apeldoorn verslagen met 2 tegen 0. In de tweede wedstrijd was Handbalschool Rijnmond de tegenstander. Handbalschool Rijnmond werd ook verslagen met 2 – 0.

De laatste poulewedstrijd, tegen Aalmeer, ging om de eerste plek. Aalsmeer was helaas de sterkere partij waardoor de heren eindigden op de tweede plaats. 0 – 2 voor Aalmeer.

Zondag speelde de heren A tegen Olympia ’89. Doordat deze wedstrijd werd verloren konden de heren helaas niet meer spelen voor plek 1 t/m 4. De halve finale om plek 5/6 werd verloren van Achilles en daarom speelden de heren tegen DWS om plek 7/8. DWS werd verslagen waardoor de heren eindigde als 7de van Nederland.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %