0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

Renske Brookhuis in actie [86988]Borhave presenteert eerste nieuwe speelster voor eredivisieteam
Met de komst van Renske Brookhuis heeft Borhave een welkome versterking van de selectie binnen gehaald. De overigens ongewijzigde selectie is blij met de komst van Renske. Onderstaand een introductie.

Renske stelt zich voor
Mijn naam is Renske Brookhuis, 27 jaar oud en ik woon samen met Harm in Oldenzaal.
Ik ben afgestuurd als sportdocent op de CALO in Zwolle. Op dit moment ben ik tot het einde van het schooljaar nog werkzaam op R.K. Scholengemeenschap Canisius in zowel Tubbergen als Almelo. Ook werk ik op kinderdagverblijf Kiekeboe in Oldenzaal.

Rond mijn 10e jaar ben ik begonnen met handballen, daarvoor heb ik andere sporten beoefend zoals turnen, paardrijden en voetbal. Uiteindelijk ben ik via een vriendinnetje van school terecht gekomen bij handbalvereniging Hacol’90 in Oldenzaal. Na een paar jaar te hebben gehandbald in de jeugd werd ik uitgenodigd voor de Twentse Selectie welke destijds in Hengevelde trainden. Tijdens deze periode heb ik veel geleerd, en leuk om te weten is dat ik toen met een aantal dames van Borhave samen heb gehandbald.
In de jeugd heb ik altijd als mid- en rechteropbouw speelster gespeeld. Op mijn 15e maakte ik mijn debuut in het 1e dames team van Hacol’90. Vanaf dat moment ben ik linkerhoek speelster geworden en heb ik mij op die positie goed kunnen ontwikkelen tot een stabiele hoekspeelster. Met Hacol ‘90 zijn we na een aantal jaren hard vechten om de eerste plek uiteindelijk gepromoveerd naar de tweede divisie. Helaas zijn we na vier jaar in de tweede divisie te hebben gespeeld ook weer gedegradeerd, omdat ons team niet stabiel genoeg was om op dat niveau te acteren. Afgelopen seizoen hebben we bovenin meegedraaid in de hoofdklasse en zijn uiteindelijk op de derde plek geëindigd.
Op het moment dat ik benaderd ben door Borhave, begon het toch wel erg te kriebelen.

De uitdaging om op het hoogste niveau te kunnen spelen leek mij geweldig, al waren er bij mij twijfels. Vooral omdat ik mijn club en teamgenoten zou moeten verlaten, met hen heb ik het al die jaren zo ontzettend mee naar mijn zin gehad. Ook had ik twijfels of ik het niveau wel aan zou kunnen. Na een aantal keren mee te hebben getraind en ook zelfs een oefenwedstrijd meegespeeld te hebben, waren de twijfels bij mij al snel weggenomen. Borhave is een gezellig team met leuke meiden, die ontzettend goed kunnen handballen. Het voelde voor mij goed en ik denk dat ik door hard te trainen het niveau aan kan en van waarde kan zijn voor het team.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %