0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Verrassing tijdens algemene ledenvergadering

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van handbalvereniging Borhave uit Borne, nam Freddy Legtenberg afscheid als voorzitter. Freddy heeft daarmee een voorzitterschap van ruim 16 jaar afgesloten. Gelukkig blijft hij wel actief binnen de handbalwereld en in het bijzonder bij Borhave.

Voor Freddy geheel onverwacht maakte de burgemeester van Borne, de heer Rob Welten, zijn opwachting midden in de vergadering. Hij vroeg, geheel volgens afspraak, het woord en memoreerde de speciale betekenis van Freddy voor Borhave, maar ook voor de Bornse gemeenschap. Hij benadrukte het belang van sport in het vormen van de jeugd door aspecten van lichamelijke oefening. De heer Welten gaf aan dat hij de sociale en maatschappelijke effecten van sport op de jeugd nog meer belang toedicht. Natuurlijk kwam ook het belang in het streven naar een leven lang sporten aan de orde, een aspect waar Borhave ook actief in is. In het algemene deel van zijn betoog benoemde de Bornse burgervader ook de positieve landelijke uitstraling die de vereniging de Bornse gemeente geeft door de prestaties van het eerste damesteam.

Freddy en burgemeester (568 x 321)

In het meer persoonlijke deel kwamen de activiteiten van Freddy Legtenberg binnen de handbalsport aan de orde. Freddy begon in 1976 als speler bij Borhave, vervolgens (jeugd)trainer en begeleider, Jeugdbestuur, en lid van het bestuur als afgevaardigde van de jeugd.

In 1999 nam hij het voorzitterschap van de vereniging over. Bij het aanvaarden van het voorzitterschap was Borhave zieltogend. Het bestand aan jeugdleden liep terug en de vereniging had grote schulden. Onder het inspirerend voorzitterschap van Freddy Legtenberg heeft de vereniging zich hervonden. Borhave is getransformeerd tot een vitale vereniging met een gezonde financiële basis en een sprankelende jeugdafdeling. Dat ging niet vanzelf…

Naast de taken binnen de club is Freddy ook actief als scheidsrechter, hij was jaren bondsafgevaardigde namens de afdeling Twente in de NHV bondsraad, hij is opleider van scheidsrechters en aanspreek punt voor de lokale sportraad etc.

In zijn afronding mocht burgemeester Welten aankondigen dat dit alles heeft geleid tot een Koninklijke onderscheiding, een benoeming als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het gezin Legtenberg (568 x 407)

Op de foto’s: Freddy en Burgemeester Welten en het gezin Legtenberg.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %