0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second
Lisa Oosterwijk torent boven Lisanne Legtenberg uit

Borhave niet uit de thuishal gespeeld door landskampioen
Zondagmiddag stond de wedstrijd Borhave – Sercodak Dalfsen op het programma, een Overijsselse derby, maar ook David tegen Goliath. De debutant tegen de landskampioen van de laatste jaren. De Vereniging tegen de topsportstichting. De eigenkweek tegen een uit heel Nederland geselecteerde groep nationale talenten. Met andere woorden een wedstrijd tussen twee teams met een volledig verschillend perspectief en fundament.

De gasten waren in alle aspecten gewoon beter, de kwaliteit en het verschil in trainingsarbeid was duidelijk waarneembaar. Hoe dan ook, Borhave is niet uit de hal gespeeld, de ploeg wist in de wedstrijd te blijven.

Eerste helft, na een gelijkwaardig begin neemt Sercodak geleidelijk afstand
In de eerste fase van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd, tot 6-6 liepen de scores gelijk op, hierna namen de gasten vlot afstand naar 6-11, Borhave vergat in die fase te scoren. Hierna volgde opnieuw een fase van evenwicht. In het verdere verloop van de eerste helft nam Sercodak nog iets meer afstand waardoor de ruststand 13-20 was. Een terecht verschil.

 

Tweede helft Sercodak schakelt tandje bij maar Borhave capituleert niet
In de laatste fase van de wedstrijd maakte Nina Lansink Rotgerink haar eredivisie debuut, opnieuw een speler die vanaf de mini’s bij Borhave speelt. Na twee keer 30 minuten was de eindstand 25-36, een ruim verlies voor de thuisploeg maar geen vernedering. Op naar de ploegen onder de top drie, de wedstrijden tegen de top drie zijn voor deze competitie afgewerkt. Onder de top drie zijn de onderlinge verschillen kleiner, de spelers van Borhave kijken uit nar het restant van de competitie.In de eerste minuten van de tweede helft wisten de gasten elke minuut te scoren, en Borhave wist daar pas na ruim 4 minuten één doelpunt tegenover te zetten. Hierdoor liepen de gasten vlot weg naar 12 doelpunten voorsprong bij 14-26. Een declassering leek aanstaande. De thuisploeg was in staat het tij te keren, de ploeg richtte zich op en wist de K.O. te voorkomen. Onder aanvoering van de wederom voortreffelijk keepende Cynthia Snippert bleef het verschil gedurende de rest van de wedstrijd schommelen rondom de 10 doelpunten. Een draaglijke achterstand.

Volgende week speelt Borhave in het Noord-Hollandse het Zand tegen VZV.

Volgende thuiswedstrijd: zondag 29 januari, tegenstander is dan Cabootergroep Venlo. De wedstrijd start om 13.00 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %