Door een 28-26 nederlaag in Kwintsheul heeft het dameshandbalteam van Borhave het periodekampioenschap niet behaald.

Zondag 13 oktober vond in Kwintsheul nabij Den Haag de wedstrijd plaats tussen het tweede damesteam van Quintus  en de dames van Borhave plaats met de titel van de 1e periode als inzet.

In de wedstrijd die om 13.30 uur zijn begon kon Quintus al zijn talenten inzetten omdat het eerste team niet hoefde te spelen, alle speelsters waren aanwezig. Veel lengte en kwaliteit en een lage leeftijd op de vloer, maar dat geld natuurlijk ook voor het Bornse team.

Quintus begon overdonderend en liep weg naar een 3-0 voorsprong alvorens Tara Grashof namens Borhave het net wist te vinden. Quintus bleef doordrukken en na 10 minuten was de stand verdubbeld, 6-2. Pas bij een stand van 11-6 kreeg het Bornse  team enigszins vat op de tegenstander. Bij rust stond een 15-9 stand op het scorebord.

Tijdens de rust was er een boel te bespreken, Borhave kon beter en moest beter om niet tegen een ruime nederlaag aan te lopen.

Na rust kwam een herboren Borns team op het speelveld, gebaseerd op de eigen kwaliteit offensief dekken en zelfbewustzijn kreeg de wedstrijd een totaal ander aanzien. Na 5 minuten stond een 17-13 stand op het scorebord , het werd weer een wedstrijd! Na 10 minuten stond het 20-19! Quintus knakte echter niet. De aanwezige kwaliteit samen met de wil om te winnen aan twee kanten maakte de wedstrijd tot een boeiend schouwspel. Afwisselend scoorden de ploegen en leek er een bovenliggend. Tot aan het slot bleef het spannend, maar Quintus heeft de gehele wedstrijd een voorsprong gehad. Via een stand van 27-26 2 minuten voor tijd was het slotakkoord voor Quintus 28-26. Jammer maar dragelijk zeker na de tegenvallende start. Borhave staat nu op en 4e plaats in de competitie.

Zondag 20 oktober aanstaande spelen de Borhave dames weer in Borne, dan staat om 14.00 uur de wedstrijd tegen Westlandia uit Naaldwijk op het programma in sporthal ’t Wooldrik.

(dit artikel is ingezonden door Marcel Varenhorst)