0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

team2286589Borhave verliest maar laat zich in Amsterdam niet overlopen
Donderdagavond stond de uitgestelde eredivisiewedstrijd VOC – Borhave op het programma. Voor de Bornse ploeg de eerste uitwedstrijd dit seizoen. VOC is een topploeg en momenteel waarschijnlijk de sterkste ploeg uit de dameseredivisie.
In deze derde wedstrijd trad Borhave na Quintus dus opnieuw aan tegen een topploeg. De promovendus leert snel en wilde zich vandaag niet zo maar de kaas van het brood laten eten. Die doelstelling kwam, uit al nam VOC vrij snel afstand. De gasten uit het Twentse Borne hebben zich echter nooit laten overlopen. Al was het baltempo bij VOC duidelijk hoger, Borhave hield zich, onder aanvoering van doelverdedigster Cynthia Snippert, staande.

Borhave trad aan zonder schroom
Daar waar VOC snel, gevarieerd en trefzeker speelde, wist Borhave zich door compact en geconcentreerd verdedigingsspel te onderscheiden. De dames waren aanvallend meer zichzelf dan tegen Quintus. Rustig werden de aanvallen opgezet en de vrije speler gezocht en gevonden. Daardoor bleef het een wedstrijd waarin VOC zijn topstatus duidelijk maakte en Borhave aantoonde geen eendagsvlieg te willen zijn.
Wedstrijd verloop: De eerste minuten kwamen de Bornse dames via 1-0 op een 1-2 voorsprong, na 3 minuten was de stand voor het laatst gelijk 2-2. Vervolgens gaf VOC gas en liep vlot weg naar 9-4 en verder door naar een 17-9 voorsprong kort voor rust. De ruststand was 17-10

Tweede helft, VOC wil doordrukken maar dat lukte niet echt.
Na rust was het beeld niet wezenlijk anders. VOC was duidelijk de betere ploeg maar Borhave wilde zich niet gewonnen geven. De achterstand liep op tot rondom de tien doelpunten maar daar blijft het ook bij. Borhave spaarde Eline Legtenberg vanwege een lichte blessure. Beide ploegen het doel vaker te vinden al hadden de gasten uit Borne te vaak paal en lat in het vizier.
Na twee keer dertig minuten stond er een stand 33-22 op het scorebord. Jammer, want Borhave had het verschil graag op of onder de tien gehouden. Een duidelijk verlies tegen een zeer sterke opponent. Het vertoonde spel biedt perspectief ook voor wedstrijden tegen de subtop in deze competitie.

Zondag 25 september speelt Borhave de uitwedstrijd tegen landskampioen Sercodak Dalfsen. Daarmee hebben de dames dan de top drie van vorig seizoen ontmoet.
Volgende thuiswedstrijd: Zondag 2 oktober tegenstander is dan het eveneens gepromoveerde Maedilon VZV. De wedstrijd start om 13.15 uur in sporthal ’t Wooldrik in Borne

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %