0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Op 3 november stond er Borhave C2 tegen DHV op het affiche. Dit beloofde een interessante wedstrijd te worden, mede omdat de twee teams al vanaf de E jeugd tegen elkaar spelen. Onze meiden hadden het vaak erg moeilijk tegen dit team.

Voor de wedstrijd hebben we besproken hoe we tegen DHV zouden gaan spelen, waarna een flinke warming-up volgde. Nadat de wedstrijd, op zeer professionele wijze, door de scheidsrechter is aangefloten kon al heel snel het wedstrijdplan de prullenbak in. Binnen een paar minuten stonden wij met vijf doelpunten achter. Dit kwam vooral doordat de meiden, in de verdediging, met de hakken aan de cirkel bleven staan. Hierdoor kreeg DHV alle ruimte om te schieten. Er was dus werk aan de winkel voor de coaches. De verdediging werd naar voren gecoacht, en dit werkte.

Na de achterstand werd het gelijk en Borhave kwam zelfs voor te staan. De gehele wedstrijd was het stuivertje wisselen tussen de twee teams. Het kon de hele wedstrijd alle kanten opgaan, tot de laatste tien minuten aanbraken.

Deze laatste tien minuten was het voor de coaches op de bank ook afzien. Je weet dat je team het kan, maar het lukt door allerlei omstandigheden niet. Vaak gaat het over een stap eerder of later zetten. Als coach probeer je dan het team over een zelf opgelegde grens te helpen. Want de meiden verdienen de winst. Dit doe je door complimenten en tips te geven en soms door de meiden wakker te schudden. Gelukkig zijn wij met z’n tweeën en vullen elkaar goed aan. Daar waar ik redelijk fanatiek ben staat daar mijn mede coach met rust tegenover.

Over de laatste tien minuten kan ik eigenlijk wel kort zijn. Het kwartje viel de verkeerde kant op. Het wilde gewoon niet meer. Met een verschil van vier doelpunten was DHV de winnaar. Voor onze meiden was het jammer, de volgend keer beter.

Met dank aan John Nijenhuis voor het insturen!

Ook een wedstrijd verslag op de site? Mail ons op webmaster@borhave.nl!

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %