0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

In een zeer volle sporthal ’t Wooldrik (450-500 toeschouwers) moesten de handbalsters van Borhave hun eerste wedstrijd in een “Best of Two” spelen tegen eredivisionist E&O uit Emmen. Borhave was kampioen van de nacompetitie geworden waardoor ze om een plaats in de eredivisie mogen spelen, tegen de ploeg die op de voorlaatste plaats in de eredivisie is geëindigd.

Borhave ging voortvarend van start en legde E&O hun wil op door na 7 minuten al op een 5-1 voorsprong te staan. Ondanks deze voorsprong ontwikkelde zich een zeer sterke wedstrijd waarbij beide teams voor de winst wilden strijden. Borhave leidde bij rust met 12-9, doch de wedstrijd was nog lang niet gelopen.

Na de pauze kwam E&O sterk terug tot 12-12, waarna Borhave weer even het initiatief nam en via 17-14 uitliep naar 19-16. Daarna was het de beurt weer aan E&O dat zich terugvocht in de wedstrijd tot 19-19, en daarna voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam (19-20). Ook het publiek liet zich niet onbetuigd en moedigde Borhave steeds weer aan, hetgeen ook de bezoekers van de tegenpartij bij hun team deden.

Vanaf het moment dat E&O op voorsprong wist te komen kreeg Borhave te maken met enkele, zeer discutabele, tijdstraffen waardoor ze in ondertal kwamen te spelen. Hier wist E&O goed gebruik van te maken door nogmaals te scoren, waarna ze deze voorsprong niet meer uit handen gaven.

Ondanks deze nederlaag in eigen huis bleken beide teams tegen elkaar opgewassen en zal het nog een “hete” uitwedstrijd worden, want het verschil is maar 1 doelpunt. Ook in de uitwedstrijd zal veel publiek uit Borne aanwezig zijn om hun speelsters te ondersteunen.

(voor meer info over de bus naar Emmen: zie het voorgaande item op deze website).

artikel ingezonden door Freddy Legtenberg

Warning: Undefined array key 0 in /customers/f/b/7/borhave.nl/httpd.www/wp-content/plugins/booster-extension/inc/frontend/author-box-shortcode.php on line 20
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %